Menu Close

OSTALI TERMOSTATI

SOBNI TERMOSTAT EST

EST sa elektronskom regulacijom sobne temperature. Regulacija izvedena putem elektronskog sklopa sa senzorom temperature koji ima preciznost 0,2 C.
EST_113 je namenjen Mikoterm seriji kotlova TK, a može se koristiti i za kotlove drugih proizvođača kod kojih je upravljački signal koji se dovodi na termostat 230VAC. Za povezivanje se koristi 3-žilni provodnik (faza, nula i faza koja se vraća u kotao).

EST_113_R5 je namenjen Mikoterm kotlovima sa mikroprocesorskim termoregulatorima kod kojih je upravljački napon koji se dovodi na termostat 5VDC. Dakle, može se koristiti kod Mikoterm blok kotlova: eTronic7000, eCompact Plus, eCompact Uzidni. Za povezivanje se koristi 3-žilni provodnik (+5VDC, GND i signal koji se vraća u kotao). Svi pomenuti blok kotlovi imaju na klemarniku jasno obeležene kleme za povezivanje. Za kotlove drugih proizvođača se ne može koristiti.

 

DIFERENCIJALNI TERMOSTAT SOLAR

Elektronski konfigurisan termostat za upravljanje solarnim sistemima. Automatska regulacija diferencije od 15 do 7 C. Veoma pouzdan i tačan termostat. Elektronika upravlja kompletnim radom termostata i veoma preciznim senzorima obezbeđuje najbolje iskorišćenje sunčeve energije.
Izrađuje se u dve varijante:

  1.  Dif.termostat SOLAR za upravljanje solarnim sistemom
  2.  Dif.termostat SOLAR za upravljanje solarnim sistemom i grejanjem

 

KASKADNI REGULATOR CPK09

Kaskadna regulacija predstavlja kontrolni sitem koji se koristi za kontrolu i upravljanje više paralelno povezanih kotlova na način kojim se ostvaruje ušteda energije. Kaskandi regulator CPK09 pruža mogućnost kontrole do 9 kotlova paralelno povezanih i podešenih za istovremeni rad. Oni se prikazuju kao jedan veći kotao, čija je snaga jednaka ukupnoj snazi svih povezanih kotlova. U toku rada, kaskadni regulator uključuje ili isključuje pojedine kotlove kako bi se zadovoljila vrednost zadate temperature na potisnom priključku paralelno povezanih kotlova-gde je postavljen senzor temperature kaskanog regulatora. Opciono kaskadni regulator može voditi temperaturu razdelnika prema spoljnim uslovima (Outdoor Temperature Compensation).

AlbanianEnglishGermanHungarianMacedonianRussianSerbianTurkish