Menu Close
Mikoterm doo je osnovan 03.11.1994. godine. Osnivač Vojislav Ivanović, inženjer elektronike, je od osnivanja imao jasnu viziju kako tada nov proizvođač opreme za grejanje mora da postavi poslovanje koje će obezbediti sigurnu budućnost. Vizija je bila i više nego jasna: KVALITET I KOREKTNO POSLOVANJE.
Prvi veći iskorak u inovacijama je napravljen 1996. godine kada je dizajniran kotao koji se montira na zid. Do tada su elektro kotlovi  bili velikih dimenzija i montirali su se na pod. Manje dimenzije i drugačiji dizajn su brzo našli svoje mesto kod montažera i krajnjih korisnika.
Sledeća revolucionalna inovacija usledila je 2000. godine kada je konstruisan prvi blok kotao u Srbiji. Već je tada na tržištu bilo jasno da je Mikoterm ozbiljan proizvođač.

Od 2000. do 2012. godine Mikoterm se razvijao i više nego što se očekivalo. U tom periodu krenuo je izvoz uređaja van granica Srbije. Prvi izvozi su urađeni za BIH i Crnu Goru, a kasnije su usledili i prvi izvozi za pojedine zemlje EU. U tom periodu se znatno proširio i proizvodni program. Počela je proizvodnja kotlova velikih snaga od 100kW do 1MW, solarne opreme i elektronskih regulacija za razne sisteme grejanja.

2012. godine usledio je poziv velike Nemačke kompanije ROBERT BOSCH Gmbh. Mikoterm je bio izabran da konkuriše u rešenju novog elektro kotla za potrebe Bosch-a. Rešenje koje je tada predstavljeno Bosch-u bilo je daleko naprednije i od pojedinih evropskih kompanija koje proizvode elektro kotlove (Vaillant, ACV...).

2014. godine je potpisan ugovor o saradnji između Mikoterm-ai Bosch-a.

U međuvremenu su uspostavljenje saradnje sa još nekoliko ozbiljnih evropskih kompanija o poslovno-tehničkoj saradnji. Mikoterm je do dan danas ostao dosledan viziji i temeljima koji su postavljeni od osnivanja.

Korektni prema poslovnim partnerima i krajnjim kupcima, prvenstveno ljudskim odnosom, a onda i kvalitetom.