Menu Close

Električni kotao model TK eLG 6kW – modeli IP20 / IP54 – zidna montaža

Kotao TK-eLG namenjen je podršci toplotne pumpe i može raditi samo u paru sa toplotnom pumpom vazduh/voda LG Therma V Monobloc. Ovaj uređaj nema radni termostat (ima zaštitni termostat), već informaciju sa senzora temperature prosleđuje termoregulatoru toplotne pumpe. Termoregulator toplotne pumpe donosi odluku da li će se i kada uključiti električni grejač. Električni kotao TK-eLG ima važnu ulogu za pravilan rad toplotne pumpe koja koristi ekološki gas R32 za koji standard ne dozvoljava ugradnju električnih grejača u kućište toplotne pumpe.
Kontrolna jedinica toplotne pumpe aktiviraće kotao TK-eLG u sledećim situacijama: 1. Ukoliko je temperatura vode manja od ≈20 °C, toplotna pumpa neće moći da startuje bez pripreme (zagrevanja) pomoću električnog grejača. 2. Odleđivanje (defrost) kada je temperatura vazduha niska može biti dugotrajno ili neizvodljivo bez pomoći električnog grejača. 3. U ekstremno hladnim danima kada COP toplotne pumpe ima najmanju vrednost, el. kotao se uključuje kao podrška (backup) da bi zagrevanje objekta ostalo na komfornom nivou. 4. U slučaju otkazivanja (servisiranja) toplotne pumpe električni kotao preuzima zagrevanje objekta – dok pumpa ne bude u funkciji.
Kotao TK-eLG predviđen je za montažu na zid. Model IP20 je namenjen za unutrašnju montažu i učvršćuje se na zid pomoću isporučenog montažnog seta. Konstrukcija kotla je takva da omogućava montažu na zid tako da hidraulični priključci budu na levoj ili desnoj strani kotla uz jednostavno i brzo prebacivanje INFO panela sa jedne na drugu stranu oplate što možete pogledati putem sledećeg linka: Kako zameniti poziciju INFO panela na kotlu eLG.
Model IP54 je namenjen za spoljašnju montažu. Zahvaljujući visokom stepenu zaštite (IP54) može se montirati u neposrednoj blizini toplotne pumpe, čime se pojednostavljuje izvođenje hidraulične instalacije i ne narušava enterijer stambenog objekta. Proizvodi se u dve varijante sa hidrauličnim priključcima sa leve ili desne strane kotla. Prilikom projektovanja i instalacije posebno voditi računa u odabiru modela IP54 da li su hidraulični priključci sa leve ili desne strane kotla.

 

DIMENZIJE KOTLA


 

  Preuzmite CAD blok za projektovanje —–>

Preuzmite uputstva za TK-eLG:

 Detaljnije na stranici za projektante —>

modelbroj stepeni snagepodela stepeni snagepriključni naponstepen zaštitepotrebni osigurači min. presek napojnog kablamax. dopušteni radi pritisakmin. dopušteni radi pritisakmax. temperatura kotla zapremina vode u kotlupriključak potisnog vodapriključak povratnog vodamasa uređaja bez vode monofazna konekcija
TK-eLG 6kW
2
2 + 43N~400/230V 50HzIP20 / IP543 x 165 x 2,5 mm²3 bara0,5 bara
80 °C
4,5 litraDN25 (1˝) SNDN25 (1˝) SN10,5 kg da – koristite uputstvo