Menu Close

Električni kotao model TK eLG 6kW – modeli IP20 / IP54 – zidna montaža

Kotao TK-eLG namenjen je podršci toplotne pumpe i može raditi samo u paru sa toplotnom pumpom vazduh/voda LG Therma V Monobloc. Ovaj uređaj nema radni termostat (ima zaštitni termostat), već informaciju sa senzora temperature prosleđuje termoregulatoru toplotne pumpe. Termoregulator toplotne pumpe donosi odluku da li će se i kada uključiti električni grejač. Električni kotao TK-eLG ima važnu ulogu za pravilan rad toplotne pumpe koja koristi ekološki gas R32 za koji standard ne dozvoljava ugradnju električnih grejača u kućište toplotne pumpe.
Kontrolna jedinica toplotne pumpe aktiviraće kotao TK-eLG u sledećim situacijama: 1. Ukoliko je temperatura vode manja od ≈20 °C, toplotna pumpa neće moći da startuje bez pripreme (zagrevanja) pomoću električnog grejača. 2. Odleđivanje (defrost) kada je temperatura vazduha niska može biti dugotrajno ili neizvodljivo bez pomoći električnog grejača. 3. U ekstremno hladnim danima kada COP toplotne pumpe ima najmanju vrednost, el. kotao se uključuje kao podrška (backup) da bi zagrevanje objekta ostalo na komfornom nivou. 4. U slučaju otkazivanja (servisiranja) toplotne pumpe električni kotao preuzima zagrevanje objekta – dok pumpa ne bude u funkciji.
Kotao TK-eLG predviđen je za montažu na zid. Model IP20 je namenjen za unutrašnju montažu i učvršćuje se na zid pomoću isporučenog montažnog seta. Konstrukcija kotla je takva da omogućava montažu na zid tako da hidraulični priključci budu na levoj ili desnoj strani kotla uz jednostavno i brzo prebacivanje INFO panela sa jedne na drugu stranu oplate što možete pogledati putem sledećeg linka: Kako zameniti poziciju INFO panela na kotlu eLG.
Model IP54 je namenjen za spoljašnju montažu. Zahvaljujući visokom stepenu zaštite (IP54) može se montirati u neposrednoj blizini toplotne pumpe, čime se pojednostavljuje izvođenje hidraulične instalacije i ne narušava enterijer stambenog objekta. Proizvodi se u dve varijante sa hidrauličnim priključcima sa leve ili desne strane kotla. Prilikom projektovanja i instalacije posebno voditi računa u odabiru modela IP54 da li su hidraulični priključci sa leve ili desne strane kotla.

 

modelbroj stepeni snagepodela stepeni snagepriključni naponstepen zaštitepotrebni osigurači min. presek napojnog kablamax. dopušteni radi pritisakmin. dopušteni radi pritisakmax. temperatura kotla zapremina vode u kotlupriključak potisnog vodapriključak povratnog vodamasa uređaja bez vode monofazna konekcija
TK-eLG 6kW
2
2 + 43N~400/230V 50HzIP20 / IP543 x 165 x 2,5 mm²3 bara0,5 bara
80 °C
4,5 litraDN25 (1˝) SNDN25 (1˝) SN10,5 kg da – koristite uputstvo
AlbanianEnglishFrenchGermanHungarianMacedonianSerbian