Firma MIKOTERM je osnovana 1994. godine kao privatno preduzeće za proizvodnju opreme za grejanje. Osnovni proizvod je bio i do danas ostao električni kotao. Vremenom je proizvodnja kotlova usavršavana i proširena novim modelima i drugim proizvodima iz oblasti upravljanja grejanjem i solarnom opremom.

Primena novih tehnologija, želja za usavršavanjem proizvoda i inovacijama dovela nas je u sam vrh proizvođača opreme za grejanje.

Od osnivanja do danas prvi uslov je bio i ostao kvalitet postojećih - razvoj novih tehnologija.

Zahvaljujući takvom načinu rada naši proizvodi su vrlo brzo stekli poverenje kupaca, a nova tehnička rešenja su nas izdvajala od konkurencije.

Mukotrpan rad i ispitivanje novih proizvoda i tehničkih rešenja iznedrila su skoro svake godine nove proizvode kako u oblasti el. kotlova tako i u delu upravljanja sistemima etažnog grejanja i solarne opreme.

Dizajn svih uređaja je bio na zavidnom nivou tako da smo i po tome postali prepoznatljivi.

Sve su ovo bili neki preduslovi da ne znajući uđemo u konkurenciju velikog broja proizvođača u Evropi za potencijalnog dobavljača - proizvođača el. kotlova za potrebe dobro poznatog proizvođača i distributera Robert Bosch-a.

Pošto smo ostali u konkurenciji sa 5-6 proizvođača iz Evrope usledio je period od skoro 2 godine dogovaranja i ispitivanja proizvoda u Bosch-ovim laboratorijama.

Rezultati ispitivanja naših tehničkih rešenja bili su priznati i potvrđeni u Bosch-ovom institutu za termo tehniku i ovlašćenim laboratorijama u Srbiji.

Usledila je dalja saradnja i krenule su 2013. godine prve isporuke kao i dogovori o osvajanju novih proizvoda.

Rezultati našeg rada i rezultati ispitivanja dobili su sva priznanja od strane kupaca, montažera i ovlašćenih servisera koji su u Bosch-ovom sistemu svaki kotao pustili u rad i overavali garanciju.

To je ukratko istorijat MIKOTERM-a i nadamo se da će se MIKOTERM i dalje razvijati ovim tempom i pratiti sva dešavanja u ovoj oblasti sa još većim uspehom.

e Tronic 7000.pdf                                                      TK Kotlovi snage 6-600 kW.pdf

Compact kotlovi.pdf                                                 Solarni bojleri i kolektori.pdf  

Automatike.pdf